Tanja Žakelj in Luca Braidot zmagovalca 19. Kamniškega krosa


 • Tanja Žakelj in Luca Braidot zmagovalca 19. Kamniškega krosa

  Najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je zmagovalka 19. Kamniškega krosa, mednarodne dirke prve kategorije, v konkurenci članic. Med moškimi je bil najboljši Italijan Luca Braidot, od Slovencev je najvišje na desetem mestu končal domačin Boštjan Hribovšek.

   

  V Kamniku je največ pozornosti domače javnosti požela Tanja Žakelj iz Unior Tools Teama, ki je tokrat za slovenske razmere dirkala v močni konkurenci. Na koncu je bila močnejša od večkratne madžarske prvakinje Barbare Benko, tretja pa je bila najboljša Srbkinja Jovana Crnogorac. Žakljeva je na Kamniškem krosu zmagala šestič.

   

  ‘Zelo težko mi je bilo na začetku. Ogrela sem se po svojem ritualu. Že tako nimam dobrih startov. Skušala sem biti zraven, ampak na prvi tehniki sem naredila napako, izgubila stik, a k sreči ne preveč. Odmislila sem, kje se vozim in skušala narediti kar sem lahko. Veliko sem trenirala, malo utrujenosti je bilo od Avstralije. Na začetku se nisem znašala. Sem se pa prepričala, da je polnovzmeteno kolo prava odločitev. To mi je prihranilo nekaj energije, ko so druge napadale v klance. Na klancu smo se izenačile, jaz pa sem bila na tehniki suverena. V zadnjem krosu sem imela nekaj težav z vpenjanjem pedal. Do konca sem se borila v svojem ritmu,’ je dirko opisala Žakljeva, ki bo že prihodnjo nedeljo dirkala na evropskem prvenstvu na Švedskem.

   

  V moški konkurenci sta s tekmeci opravila italijanska dvojčka Braidot. Prvi je bil Luca, minuto za njim in s prazno zadnjo zračnico je skozi cilj prišel Daniele, tretje mesto pa je osvojil Slovak Michal Lami. Najboljši Slovenec je bil na desetem mestu domačin Boštjan Hribovšek, ki je na ciljni ravnini premagal moštvenega kolega iz Calcit Bike Teama Roka Nagliča.

   

  ‘Z rezultatom sem zadovoljen. Glede na to, da je bila domača dirka, sem začel po načrtu. Začetek je bil zadržan, ker vem, da je dolga dirka. Proti koncu sem stopnjeval. Bila je zelo, zelo težka dirka, že suha pobere veliko moči, na mokri je treba še peš, ravninske dele odpeljati na moč. Drugi del sva z Rokom odpeljala taktično. Ujela sva enega pred seboj, na koncu pa naredila razliko, da sva bila varna pred njim,’ je razložil Hribovšek, o ciljnem sprintu pa dodal: ‘Na zadnjem spustu sem šel naprej. Videl sem, kje je Rok šibek. Tam sem šel naprej in si rekel, da bom skušal zadržati položaj pred njim, če bo treba sprintati, bova pa sprintala. Super se je izteklo.’

  © STA 2016

     

  Foto: prijavim.se

  Comments are closed.