Velik uspeh BTC City Ljubljane na Češkem


 • Velik uspeh BTC City Ljubljane na Češkem

  Slovenska ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana je na Češkem na dirki svetovnega pokala Gracia Orlova zmagala v ekipnem seštevku, članica omenjena ekipe Azerbajdžanka Olena Pavluhina pa je končna zmagovalka dirke v posamičnem seštevku. To je prva etapna dirka, ki jo je BTC City Ljubljana končala na samem vrhu.

  Pavluhina je s tem dosegla največji uspeh v karieri, rumeno majico pa je oblekla po drugi etapi, ko je do cilja prišla s 65 kilometrov dolgo samostojno vožnjo.

  Zadnjo, peto etapo je sicer na prvem mestu končala Italijanka Marta Tagliaferro. Pavluhina je v cilj prišla na 14. mestu, tik pred moštveno kolegico Avstrijko Martino Ritter, zaostali sta deset sekund. Polona Batagelj kot najboljša Slovenka je bila s 24 sekundami zaostanka 45.

  Pavluhina je na koncu imela 1:45 minute prednosti pred Avstralko Sharo Gillow, še pet sekund več je zaostala Belorusinja Alena Amialiusik. Ritterjeva je končala kot 11., Batageljeva pa kot 21. Poleg omenjenih so na Gracii Orlovi dirkale še Laura Šimenc, Urška Žigart in Tanja Elsner.

  © STA 2016

  Foto: Facebook BTC City Ljubljana

  Comments are closed.