V Kamniku letos številni odlični gorski kolesarji


 • V Kamniku letos številni odlični gorski kolesarji

  V soboto bo Kamnik gostil največjo slovensko dirko v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu, mednarodno dirko prve kategorije v olimpijskem krosu, ki bo štela tudi za točke slovenskega pokala. Ob najboljših slovenskih tekmovalcih na čelu s Tanjo Žakelj bodo tam tudi Belgijec Jens Schuermans, italijanska dvojčka Daniele in Luca Braidot …

  Jens Schuermans je bil na lanskem svetovnem prvenstvu v Andori med mlajšimi člani četrti, na evropskem prvenstvu v Italiji tretji, v Kamniku pa je že dirkal leta 2013, ko je bil četrti. Daniele in Luca Braidot sodita med najboljše italijanske gorske kolesarje, Luca Braidot je med drugim 26. na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Na seznamu prijavljenih je tudi večkratni avstrijski prvak Alexander Gehbauer, ki je bil na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu 2012 deveti, manjkal ne bo niti zadnji zmagovalec mednarodne dirke v Kamniku 2014 Slovak Michal Lami.

  V ženski konkurenci bo najboljša Slovenka Tanja Žakelj, ki je sezono svetovnega pokala začela pod pričakovanji in z obilo težavami v Cairnsu, bila je 29., za tekmice imela predvsem večkratni državni prvakinji Srbije Jovano Crnogorac in Madžarske Barbaro Benko. Za Žakljevo bo to zadnji test pred evropskim prvenstvom, ki bo na Švedskem 8. maja.

  Prva dirka bo ob 10. uri, takrat se bodo s starta pognali veterani, amaterji in tekmovalci v kategoriji do 15 let. Med 11.45 in 13.00 bodo dirkali v mlajših kategorijah. Ob 14. uri je start za moške elite, U23, ob 14.01 za ženske elite, ob 14.02 pa U19, U17 in mladinke. Ob 16.10 bo dirka poganjalčkov za najmlajše. Ob 16.30 bo podelitev nagrad najboljšim.

  © STA 2016

  Foto: Calcit Bike Team

  Comments are closed.