Na dirki po Sloveniji se obeta obračun Cavendish – Mezgec


 • Na dirki po Sloveniji se obeta obračun Cavendish – Mezgec

  Na letošnji kolesarski dirki po Sloveniji, ki bo med 16. in 19. junijem, bo dirkal tudi britanski zvezdnik Mark Cavendish, ki na sončno stran Alp prihaja z južnoafriško ekipo Dimension Data. Poleg omenjene bo iz svetovne serije na slovenskih cestah dirkalo še pet ekip najvišjega ranga, tudi avstralska Orica GreenEdge z Luko Mezgecem.

  Komaj čakam, da skupaj z ekipo pridem v Slovenijo. O državi sem slišal same lepe stvari in veselim se že, da bom kolesaril po njej, je v posebnem videu, objavljenem na družbenem omrežju Facebook in Twitterju dirke po Sloveniji, povedal Cavendish.

  Tridesetletni Britanec je eden najbolj prepoznavnih in tudi priljubljenih kolesarjev na svetu, njegova najmočnejša točka pa so sprinti: v svoji dosedanji profesionalni karieri je s svojo hitrostjo in eksplozivnostjo dosegel 26 etapnih zmag na dirki po Franciji, 15 na dirki po Italiji in tri na dirki po Španiji, bil pa je tudi svetovni prvak v cestni vožnji (2011).

  Doslej smo že gostili olimpijskega prvaka in zmagovalce Gira, Toura in Vuelte, s Cavendishem bomo zdaj gostili tudi svetovnega prvaka, je povedal organizacijski direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

  Veseli nas, da je ekipa svetovne serije Dimension Data naslednja v vrsti največjih svetovnih ekip, ki je prepoznala kakovost dirke po Sloveniji. Naš dogodek ima vsako leto večjo veljavo, s tem pa je seveda večja tudi naša odgovornost za vrhunsko organizacijo. Dolgoročni cilj je jasen: v Sloveniji gostiti petdnevno dirko, ki jo redno obiskujejo največja imena svetovnega kolesarstva, je ob tem dodal Fink in potrdil, da so več ali manj že znane vse nastopajoče ekipe, usklajujejo pa zadnje podrobnosti glede trase.

  Tokrat se je števec ekip svetovne serije na dirki po Sloveniji ustavil pri rekordni številki šest. Med nastopajočimi bo na primer vnovič tudi avstralsko moštvo Orica-GreenEdge, pri kateri v novi sezoni vozi tudi slovenski as Luka Mezgec, je razkril Fink in dodal, da bo še več podrobnosti znanih v začetku maja, ko bo na sporedu uradna novinarska konferenca, vse ekipe pa bodo več ali manj že določile tudi kolesarje, ki bodo junija obiskali Slovenijo in vrteli pedala med Ljubljano, kjer bo start, ter Novim mestom, kjer bo štiri dni kasneje tradicionalni cilj dirke.

  Obeta se kar nekaj novosti. Med drugim bo kronometer na sporedu šele tretji dan in tokrat ne bo potekal po ulicah Ljubljane.

  © STA 2016

  Comments are closed.