Domen Novak na Hrvaškem najboljši mladi kolesar


 • Domen Novak na Hrvaškem najboljši mladi kolesar

  Druga izvedba prenovljene kolesarske dirke po Hrvaški se je končala z domačim zmagoslavjem. Zadnja etapa od Svetega Martina do Zagreba ni postregla s spremembami v skupnem seštevku, tako da se je zmage veselil Matija Kvasina, sicer kolesar azerbajdžanske ekipe Synergy Baku, ki jo kot športni direktor vodi nekdanji slovenski as Andrej Hauptman.

  Zadnjo, 158,8 kilometra dolgo, razgibano etapo, je dobil norveški kolesar ekipe IAM Cycling Sondre Holst Enger pred Belgijcema Edwardom Theunsom in Timothyjem Dupontom.

  V skupnem seštevku je imel Kvasina, sicer nekdanji kolesar Perutnine Ptuj, pri katerem je preživel pet let, in Radenske, predvsem po zaslugi kraljevske četrte etape z vzponom na Učko 24 sekund prednosti pred Dancem Jesperjem Hansnom, od tekmovalcev slovenskih klubov je bil prav tako najboljši Hrvat, in sicer Rado Rogina, kolesar Adrie Mobil, ki je bil z zaostankom minute in 16 sekund peti.

  Mesto za njim se je uvrstil njegov klubski kolega Domen Novak, zaostal je minuto 47 sekund, domov pa odnesel majico in denarno nagrado za najboljšega mladega kolesarja na dirki. Drugi najboljši Slovenec je bil Marko Pavlič (Cycling Academy Team), zasedel je 19. mesto, Jure Golčer (Adria Mobil) je preizkušnjo končal na 23. mestu, najboljši kolesar Radenske pa je bil Izidor Penko na 33. mestu.

  Kvasina je v zadnji etapi, zahtevna je bila predvsem v zadnjem delu, končala se je z zaključnim vzponom na Trg Svetega Marka, zaostal 17 sekund, Rogina, Novak, ki je bil z 19. mestom najboljši Slovenec, in Hansen so bili osem sekund hitrejši, a vrstnega reda niso spremenili.

  © STA 2016

  Comments are closed.