Černilogarjeva enajsta, Cunningham 19. v Lurdu


 • Černilogarjeva enajsta, Cunningham 19. v Lurdu

  V francoskem Lurdu se je začel svetovni pokal v spustu z gorskimi kolesi. V finalu so nastopili trije člani slovenske ekipe Unior Tools Team. Zarja Černilogar je končala na enajstem mestu, Škot Ruaridh Cunningham je bil 19., Žiga Pandur pa 40.

  Černilogarjeva je v ženski članski konkurenci ohranila 11. mesto iz sobotnih kvalifikacij, Pandur je napredoval na 40. mesto, Cunningham pa je kmalu zatem naredil še večji korak naprej in se zavihtel na 19. mesto. To je hkrati tudi druga najvišja uvrstitev za ekipo Unior Tools Team v svetovnem pokalu v spustu doslej. Leta 2011 je bil Harry Heath v La Bressu 18. V olimpijskem krosu so bili rezultati po zaslugi Tanje Žakelj že precej boljši.

  Celoten konec tedna sem se malce boril s progo, takoj po startu pa sem vedel, da lahko izberem linije, ki so v suhem mogoče, v mokrem pa zelo težke. Vozil sem hitro in natančno, večinoma točno po želenih linijah. Na nekaterih odsekih sem malce popustil, drugje vozil malce preveč agresivno. Toda ves čas sem imel nadzor nad kolesom in privozil sem si dober rezultat za začetek sezone. Skupno sem v dvajseterici, kar je odlično, in od tod naprej lahko mirno delam proti cilju – uvrstitvam med prvih petnajst, je dejal Cunningham.

  Zadovoljna sem z uvrstitvijo, ne pa tudi z zaostankom za zmagovalko dirke. Do deseterice sta mi zmanjkali le dobri dve desetinki in vem za kar nekaj situacij, kjer sem jih izgubila. Vozila sem manj kontrolirano kot včeraj, zato je bilo tudi več majhnih napak, a brez njih na takšni progi ne gre. Na splošno sem s celotnim vikendom zadovoljna, za prvo dirko je bilo super. Proga je zelo težka, hkrati pa je tudi vreme predstavljalo velik izziv. Kolo je bilo odlično pripravljeno za vse te izzive in je odlično sodelovalo vse do konca, pa je dejala Černilogarjeva.

  Na dirki je nastopil tudi aktualni evropski prvak Jure Žabjek, ki pa se ni uvrstil v finale. Dirko je le prek televizijskih zaslonov spremljal peti spustaš v ekipi, Reece Wilson namreč še vedno okreva po zimski operaciji kolena.

  Prvo dirko letošnjega svetovnega pokala sta dobila Britanka Rachel Atherton in Američan Aaron Gwin.

  Svetovni pokal se bo nadaljeval 23. in 24. aprila v Avstraliji.

  © STA 2016

  Foto: Klemen Humar

  Comments are closed.